Департамент освіти і науки

Хмельницька обласна державна адміністрація

Дотримання загальних гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами

Квітень 30, 2021 Головна 59 переглядів

Згідно з річним планом роботи Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації, сектору спеціальної та інклюзивної освіти на 2021 рік, за участі представника Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, 27 квітня 2021 року проведено онлайн нараду для керівників, заступників керівників, медичних сестер з дієтичного харчування (медичних сестер) закладів загальної середньої освіти з цілодобовим перебуванням дітей області, дитячого будинку Хмельницької обласної ради з використанням платформи Meet з питань дотримання загальних гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами.

Під час наради обговорено питання конструкції та планування приміщень харчоблоку; гігієнічні вимоги до персоналу; вимоги до постачання води, обладнання та інвентарю, з якими контактують харчові продукти; приймання                       та зберігання харчових продуктів; поводження з харчовими відходами, тощо.

Досвід роботи з питань організації безпечного харчування представила директор Кам’янець-Подільського навчально-реабілітаційного центру Хмельницької обласної ради Інна Ганушкевич.

Як здійснюється у Центрі перевірка маркування та супровідної документації, приймання продуктів харчування, дотримання температурного режиму                             при транспортуванні та зберіганні, процес  перероблення  продуктів харчування та продовольчої сировини розповіла сестра медична з дієтичного харчування Олеся Біла.

За результатами наради керівникам закладів, протягом травня 2021 року, рекомендовано детально проаналізувати стан організації харчування, прийняти управлінські рішення щодо виконання Закону України “Про основні принципи                         та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.