У Департаменті освіти та науки Хмельницької обласної державної адміністрації відбулася зустріч з дітьми-сиротами/дітьми позбавленими батьківського піклування, які в середині січня 2024 року повернулися з Республіки Польща в заклади професійної (професійно-технічної) освіти області, де вони навчаються. З початком повномасштабного вторгнення цих дітей було евакуйовано до Польщі в цілях безпеки.

На зустрічі були присутні заступник голови обласної військової адміністрації Володимир ЮР’ЄВ, керівництво Департаменту освіти та науки, керівник служби у справах дітей облдержадміністрації, представники міжнародної організації UNICEF і регіонального представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Хмельницькій області.

Під час спілкування цікавились враженням від перебування за кордоном, як діти долали далеку дорогу, які у молоді бажання, прагнення і плани на майбутнє.

Тренери-психологи Жанна СТРАШНЮК та Наталія СИСКО створили атмосферу відвертого та комфортного спілкування під час знайомства з підлітками. Учні мали можливість задати питання і висловити свої прохання, виконання яких пообіцяв взяти під особистий контроль заступник голови ОВА.

За результатами зустрічі проведено нараду з представниками закладів освіти, в яких навчаються діти. Разом маємо дбати про їхнє ментальне здоровʼя, комфортні умови проживання, перебіг процесу адаптації на новому місці та реалізацію потенціалу кожної особистості в обраній нею професійній сфер/

Loading