У закладах освіти Хмельниччини активно впроваджується реформа шкільного харчування

Під час Всеукраїнської онлайн наради з питань упровадження реформи шкільного харчування, яка відбулась 9 квітня за участі Першої леді України Олени Зеленської, наголошено на важливості етапу упровадження реформи на рівні громад.

В області розроблено Комплексну регіональну програму реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року та обласний план заходів з її реалізації у 2024-2025 роках. На сьогодні, регулярним харчуванням забезпечено 101 885 учнів закладів загальної середньої освіти, які навчаються очно або змішано.

Крім того, згідно з постановою Кабінету Міністрів України щодо надання фінансової підтримки закладам загальної середньої освіти у 2023/2024 навчальному році, було відібрано 88 закладів загальної середньої освіти з 19 територіальних громад Хмельницької області для участі у Програмі шкільного харчування з Всесвітньою продовольчою програмою ООН щодо відшкодування 30% коштів закладам освіти від оплати за гаряче харчування для учнів 1-4 класів у 2023/2024 навчальному році

Loading