Відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Студентство України в умовах війни з росією»

19 квітня на базі Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Студентство України в умовах війни з росією».
 
Захід об’єднав науково-педагогічних та педагогічних працівників, представників органів управління, здобувачів закладів вищої та фахової передвищої освіти, молодих вчених для обговорення та вирішення питань, окреслених проблематикою конференції.
На науковому форумі було представлено 9 регіонів України, 16 закладів вищої освіти Києва, Львова, Полтави, Вінниці, Тернополя, Ніжина, Переяслава, Хмельницького, Кам’янця-Подільського.
Учасники ділились цінним досвідом адаптації закладів вищої освіти до умов воєнного стану, вшанували героїв студентів-захисників України.
 
Виклики, з якими стикаються українські студенти, не стали їм на заваді. Вони сміливо, як завжди, стали ініціаторами волонтерської діяльності, створювали нові проєкти та об’єднувались заради допомоги військовим. Водночас здобували освіту та брали участь у різних освітніх ініціативах.
 
За результатами обговорення питань конференції прийнято резолюцію, у якій рекомендовано науковим установам, освітнім закладам України активізувати дослідження та систематизувати інформацію про героїзм студентів-захисників України, участь у волонтерському русі, поширити досвід організації системи патріотичного виховання студентів серед закладів вищої та фахової передвищої освіти.

Loading