Другий академічно-практичний форум «Гастрономічна історія Поділля: від родинних рецептів та нотаток – до мови архівних документів»

19 грудня 2024 року Олександр ПУНДА, директор Департаменту освіти та науки обласної державної адміністрації відвідав другий академічно-практичний форум «Гастрономічна історія Поділля: від родинних рецептів та нотаток – до мови архівних документів».

На форумі зібралося багато цікавих спікерів, захоплених гастрономічною історією нашого краю. Учасники мали змогу дізнатися про історію становлення перших ресторанів Поділля, ознайомилися з меню XVIII-XIX століття та згадали страви, які готували наші предки.

Спікери навели приклади певних страв, які, на сьогоднішній день, відтворювались у ресторанах Поділля. Слухачів вразили історії про шляхетні бенкетні традиції під час полювань та зворушливі розповіді про важкі часи голоду.

На заході презентували унікальне видання – десятого, ювілейного збірника праць Державного архіву Хмельницької області «Подільська старовина»

Родзинкою заходу стала можливість скуштувати автентичну подільську випічку, а також зануритися в чарівну атмосферу, слухаючи всесвітньо відомий твір «Щедрик».

Принагідно зазначаємо, що до збору рецептів подільських страв долучилися здобувачі освіти закладів професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти області.

Цей захід ще раз нагадав нам про важливість збереження своєї історії. Відродження традиційних рецептів та кулінарної спадщини Поділля — це не лише частина нашої культури, але й спосіб вшанувати пам’ять наших предків.

Щиро дякуємо організаторам форуму за підняття таких важливих тем і за створення незабутньої атмосфери!

Loading