Відбувся Всеукраїнський семінар-практикум

З 21 по 23 жовтня на Хмельниччині відбувся Всеукраїнський семінар-практикум для директорів обласних та Київського міського центрів національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді, станцій юних туристів. Організатори: Український державний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді та Хмельницький обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді.
Тема семінару «Національно-патріотична та туристсько-краєзнавча діяльність закладів позашкільної освіти в умовах пандемії» сьогодні є дуже актуальною і важливою, адже зустрічі-офлайн в умовах пандемії практично не відбуваються.
На семінар з’їхалися директори з Волинської, Донецької, Запорізької, Київської, Львівської, Луганської, Миколаївської, Рівненської, Сумської, Чернігівської, Чернівецької областей та міста Києва.
У пленарній частині заходу гостей вітали голова обласної ради Віолета ЛАБАЗЮК, заступник голови обласної ради Валентин СОКОЛЮК, заступник голови обласної державної адміністрації Володимир БІЛИК.
Учасникам семінару була запропонована насичена програма, яка передбачала ознайомлення з роботою позашкільних закладів освіти туристсько-краєзнавчого напряму Хмельниччини. Крім Хмельницького вони побували в ліцеї стародавнього Зінькова, на базі якого працюють краєзнавчі гуртки ХОЦТКУМ, у позашкільному навчально-виховному об’єднанні м. Кам’янця-Подільського (директор Наталія ІЛАШ) та у Славутському дитячо-юнацькому центрі туризму і екологічної роботи (директор Олександр ЛУК’ЯНЧУК).
Теоретичний блок семінару-практикуму, який презентував досвід роботи закладів та напрацювання педагогів Хмельниччини з використання інноваційних форм організації масових заходів в умовах пандемії, вдало доповнювався практичним, в якому були запропоновані різноманітні майстер-класи та онлайн-конкурси, розроблені для дистанційного навчання гуртківців.
Відбувся круглий стіл на тему «Стан, перспективи розвитку національно-патріотичного виховання, дитячо-юнацького туризму та краєзнавства в Україні в умовах децентралізації», який вели директор УДЦНПВКТУМ Сергій НЕДІЛЬКО, заступники директора УДЦНПВКТУМ Наталія САВЧЕНКО та Денис БОНДАРЧУК.
Програма семінару-практикуму – насичена і різноманітна – була виконана повністю. Це були три дні, збагачені спілкуванням, обміном думок, цікавими ідеями та кейсами, знайомствами і цікавими зустрічами. Важливість подібних заходів важко переоцінити. І найважливішим є те, що, спілкуючись з колегами, утверджуєшся в тому, що «разом нас багато» і позашкіллю бути!
Учасники семінару висловили організаторам і всім причетним до проведення заходу щиру подяку за високий рівень його проведення – Українському державному центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства та туризму, Хмельницькому обласному центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, Департаменту освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА, управлінню освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради, управлінню освіти Славутської міської ради.

Loading