Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Пам’яткоохоронна діяльність в Україні: історія та сучасність» хмельницьких краєзнавців і натуралістів

19 листопада на базі Хмельницького ОЕНЦУМ відбулась І Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Пам’яткоохоронна діяльність в Україні: історія та сучасність», з нагоди 55-ї річниці створення Українського Товариства Охорони Пам’яток Історії та Культури.
В заході приймали участь провідні краєзнавці та пам’яткоохоронці Хмельниччини й інших областей України польські і подільські науковці.
Також науковці польських університетів забезпечили конференцію роздатковими матеріалами, а хмельницькі установи та пам’яткоохоронці організували виставку видань на історико-краєзнавчу і пам’яткоохоронну тематику.
З вітальним словом і змістовною тематичною доповіддю до учасників заходу звернулась Дарія Іванівна Басюк, т.в.о.директора Департаменту освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації.
Конференція проходила у режимах он-лайн та оф-лайн, а її учасники зацікавлено обговорювали ряд актуальних питань пам’яткоохоронної діяльності, в т.ч. надання статусу пам’ятки історії та культури будинку «Школи юннатів» – центрального навчального корпусу хмельницьких натуралістів, збудованому в 1912 році знаменитою проскурівською поміщицькою родиною Нахімових-Полозових.

Loading