В облдержадміністрації визначили спортсменів, що будуть отримувати персональні стипендії за високі здобутки в спорті

Належна підтримка спорту та збільшення представництва Хмельниччини в змаганнях міжнародного рівня, в тому числі й олімпійській збірній країни – саме на цих основних завданнях наголосив сьогодні заступник голови ОДА Володимир Юр’єв , розпочинаючи засідання комісії з присудження персональних стипендій «За вагомий внесок у розвиток спорту вищих досягнень».
Посадовець зауважив, що наша область має багато перспективних спортсменів, проте для того, аби вони досягали високих результатів, необхідно створити відповідні умови для їх тренувань та участі в змаганнях. Персональна стипендія має слугувати для спортсменів додатковим стимулом до роботи над собою та продемонструвати, що влада Хмельниччини готова надавати їм всебічну підтримку. Це також гарна можливість збільшити кількість олімпійців, які будуть представляти область.
Завдяки внесеним до розпорядження голови ОДА змінам, цьогоріч стипендія може виплачуватися спортсменам, які входять до складу кандидатів на участь в олімпійських іграх (елітна група). У разі переходу спортсмена з іншої області до Хмельницької області для призначення стипендії, йому зараховуються виступи за рік, що передує виплаті стипендії, за умови, що спортсмен входить до основного складу збірної команди України. Таким чином, наразі за область уже погодилися виступати троє спортсменів, які раніше представляли інші регіони.
Як зазначила Томусяк Наталія, очільниця управління молоді і спорту Департамент освіти, науки, молоді та спорту ОДА, у 2019 році стипендію отримувало 67 спортсменів, у 2020 році – 72 спортсмени, 2021 році – 77 спортсменів. Посадовиця зауважила, що в 2020 році в зв’язку з пандемією було відмінено багато змагань, в тому числі і міжнародних, тому підвищену стипендію отримували лише двоє, решта спортсменів отримували стипендію у розмірі 1,5-2 тис. грн.
Загалом на 2022 рік на виплату стипендій спортсменам передбачено 2,13 млн грн (трохи більше 167 тис. грн на місяць). Аби визначити тих, хто буде отримувати стипендію, члени комісії заслухали інформацію про кожного з кандидатів, проаналізували їх результати за 2021 рік, зокрема, кількість здобутих на різного роду змаганнях нагород. Серед претендентів – учасники Олімпійських ігор, чемпіонатів світу з олімпійських та неолімпійських видів спорту, чемпіонатів Європи з олімпійських видів спорту, чемпіонатів світу серед молоді та юніорів з олімпійських видів спорту, члени збірної команди України, що увійшли до основного складу, а також найперспективніші кандидати до збірної команди України.
Рішення члени комісії ухвалювали шляхом голосування. Таким чином, найвищу стипендію отримуватимуть Михайло Романчук (ІІ місце ХХХІ літніх Олімпійських ігор з плавання – 17 тис. грн), Аліна Марущак (І місце чемпіонату світу з важкої атлетики – 15 тис. грн ), Марина Бех-Романчук (V місце ХХХІ літніх Олімпійських ігор з легкої атлетики, І місце Чемпіонату Європи – 12 тис. грн), Ольга Полюк (кандидат на участь в олімпійських іграх (елітна група) – 10 тис. грн) та Ірина Попова (ІІІ місце чемпіонату світу з велосипедного спорту, ІІІ місце чемпіонату Європи – 10 тис. грн.) Ще декілька спортсменів отримають за свої результати стипендію у розмірі 5 тис. грн. Решта претендентів будуть отримувати від 1,5 до 2 тис. грн щомісячно.
Підсумовуючи, Володимир Юр’єв привітав усіх з прийдешніми святами та побажав нашим спортсменам двох найголовніших речей: вдалих стартів та високих результатів.
“Впевнений, що в наступному році будемо працювати ще ефективніше, на високі показники і популяризацію нашої області, адже ті знамена, які піднімають спортсмени Хмельниччини, роблять наш край відомим та впізнаваним!” – сказав заступник голови ОДА.

Loading