Основні підсумки 2021 року

Для оновлення навчальних, науково-дослідних та допоміжних споруд в обраних університетах України у сфері енергоефективності в межах спеціальної угоди з 2016 року триває реалізація проєкту «Вища освіта України», що фінансується Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО).
Загальна вартість проєкту – 160 млн євро без ПДВ, ПДВ та інші податкові платежі співфінансуються за рахунок бенефіціарів. Сума позики: 120 млн євро – кредит ЄІБ, 30 млн євро – позика НЕФКО та 10 млн євро – грант Е5Р.
Попри старт проєкту у 2016 році, до 2020 року жодних заходів з його реалізації не вживалося. Водночас, починаючи з 2020 року, після довгої стадії підготовки проєкту (відбір університетів, проведення енергоаудитів, формування тендерної документації, інші підготовчі заходи) відбувся перехід проєкту до безпосередньої реалізації – були підписані контракти bit.ly/3BDFQ69 щодо комплексного енергоефективного оновлення будівель шести українських університетів за підтримки Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), а також чотирьох українських університетів за підтримки Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО).
Докладніше: bit.ly/3qXfSpm

Loading