Нарада для спеціалістів структурних підрозділів

20 січня 2022 року в Департаменті освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації  проведено нараду для спеціалістів структурних підрозділів територіальних громад області, до повноважень яких відноситься реалізація державної молодіжної політики та національно-патріотичного виховання. Відкриваючи засідання, директор Департаменту освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Дарія Басюк наголосила, що робота з молоддю та національно-патріотичне виховання є важливим аспектом діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Так як дані напрями інтегрують в собі усі інші сфери відповідальності по роботі дітьми та  молоддю:  освіту, працевлаштування та ринок праці, культурний розвиток, соціальний захист тощо, то реалізація завдань можлива лише за умови співпраці та взаємодії, – зауважила Дарія Іванівна.

Начальник відділу молодіжної політики та національно-патріотичного виховання управління молоді та спорту Департаменту освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Оксана Рябчук презентувала модель реалізації молодіжної політики в умовах децентралізації,  інформувала присутніх про нормативно-правову базу щодо реалізації державної політики у сферах молоді та національно-патріотичного виховання.  Доповідачка окреслила основні завдання обласних цільових соціальних програм «Молодь Хмельниччини» на 2022 – 2025 роки та національно-патріотичного виховання у Хмельницькій області на 2022-2026 роки.

Голова молодіжної ради при обласній державній адміністрації Ілля Осадчук презентував роботу молодіжної ради та розповів про важливість залучення молоді до громадського життя територіальної громади та прийняття рішень, що стосуються адміністративно-територіальних одиниць, де вони проживають.

Директор комунальної установи «Молодіжний центр» Владислав Гребенюк  інформував про діяльність очолюваного ним закладу та про етапи і шляхи створення молодіжних центрів та молодіжних просторів/хабів.

На необхідності дотримання вимог Порядку реалізації програм, проєктів та проведення заходів державної політики у молодіжній сфері та сфері національно-патріотичного виховання, затвердженого наказом Міністерства молоді та спорту України від 03.03.2016  № 808, наголосила головний спеціаліст відділу молодіжної політики та національно-патріотичного виховання управління молоді та спорту Департаменту освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Тетяна Андріїшина Окрім цього, доповідачка зупинилася на основних аспектах даного наказу  та провела для присутніх невеликий майстер-клас з підготовки документів на проведення заходу.

На завершення наради, усі охочі мали можливість відвідати комунальну установу «Молодіжний центр» та ознайомитися з роботою закладу.

Молодіжна рада при Хмельницькій обласній державній адміністрації

Наказ Міністерства молоді та спорту України від 03.03.2016 № 808 

Про основні засади реалізації молодіжної політики та національно-патріотичного виховання

Loading