Про зарахування дітей до 1 класу в умовах воєнного стану

Зарахування дітей до 1-го класу закладів загальної середньої освіти відбувається згідно з Порядком зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОН від 16.04.2018 № 367 (далі – Порядок).
Зарахування до закладу освіти здійснюється відповідно до наказу його керівника, що видається на підставі заяви про зарахування до закладу освіти одного з батьків дитини (чи повнолітньої особи, яка має намір здобувати освіту), поданої особисто (з пред’явленням документа, що посвідчує особу заявника).
До заяви додаються:
1) копія свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу здобувача освіти;
2) оригінал або копія медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086-1/о “Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду”.
Разом з тим, згідно Порядку, діти або один з їх батьків, які мають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, довідку про звернення за захистом в Україні, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту або якій надано тимчасовий захист, та які не мають одного чи обох вищезазначених документів, зараховуються до закладу освіти без їх подання.
У разі наявності та за бажанням одного з батьків дитини до заяви про зарахування може додаватися оригінал або копія висновку про комплексну (чи повторну) психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини чи витягу з протоколу засідання психолого-медико-педагогічної консультації.
Наказ МОН від 16.05.2023 №1/4202-22 “Щодо зарахування до 1-го класу закладів загальної середньої освіти” https://mon.gov.ua/…/shodo-zarahuvannya-do-1-go-klasu…
Докладно про рекомендації – https://mon.gov.ua/…/rekomendaciyi-shodo-zarahuvannya…
Довідково. На Хмельниччині у 2022 році до 1 класу буде зараховано більше 13 500 дітей.

Loading