Слухачі короткотермінових курсів отримали сертифікати

Днями у Хмельницькому професійному ліцеї відбувся черговий випуск слухачів короткотривалих курсів, організованих для внутрішньо переміщених осіб. 

Станом на 25 травня 2022 року майстрами виробничого навчання та викладачами спецдисциплін підготовлено 53 особи, які здобули часткову кваліфікацію за професією «Швачка». Навчання тривало 40 годин. Здобувши практичні навички та нові плани на майбутнє, слухачі отримали сертифікати.

Так, ще на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну виникла ідея допомагати переселенцям і забезпечувати не лише основні їхні потреби, а  дати відповіді їм на певні питання. Важливим стало допомогти знайти себе у іншій професії, адже багатьом із них уже не повернутися на місця попереднього працевлаштування. Тому за підтримки Обласної військової адміністрації та Департаменту освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА було створено масштабний соціальний проєкт Освітній хаб Хмельниччини.

Ця інновація дуже швидко акумулювала в собі усі навчальні ресурси області. Було розроблено програми, узгоджено графіки підготовки, визначено спеціальності та відповідальних на кожній ділянці роботи. Паралельно велась робота з опрацювання запитів, що їх формували за допомогою анкет усі охочі. 

Сьогодні ж за багатьма напрямами уже було проведено перші випуски «курсантів». Хочеться вірити, що набуті випускниками у такий спосіб знання й уміння точно стануть їм у нагоді і допоможуть знайти роботу у нашій області і при поверненні додому. 

Loading