СПОРТСМЕНАМ-ЧОЛОВІКАМ ПРИЗОВНОГО ВІКУ ДОЗВОЛЕНО ВИЇЗД НА ЗМАГАННЯ ЗА КОРДОН

Постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2022 р. № 615 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57 і від 3 березня 2022 р. № 194» врегульовано питання виїзду за кордон чоловіків призовного віку на час воєнного стану.
Зокрема, відтепер право виїзду строком на 30 днів мають:

  • спортсмени, які включені до складу національних збірних команд з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю;
  • тренери із складу національних збірних команд України, які забезпечують підготовку спортсменів, включених до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю;
  • спортивні судді та інші фахівці, що забезпечують, зокрема, організаційне, науково-методичне, медичне супроводження, антидопінговий контроль тощо підготовки спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю.

Підтверджуючим документом для виїзду є рішення Міністерства молоді та спорту України щодо включення до складу учасників спортивного заходу.
Такі зміни дозволять українським спортсменам відстоювати честь нашої держави на міжнародних спортивних змаганнях.

Loading