Навчання має бути доступним для усіх дітей, що проживають на Хмельниччині

В складний для країни час підтримка кожного громадянина – це наш обов’язок. Зараз немає різниці чи ти житель Хмельниччини, чи внутрішньо переміщена особа, яка за силою обставин переїхала у іншу область, головне – ми всі єдина нація – українці. На цьому наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій під час зустрічі із дітьми, які знайшли прихисток на Хмельниччині, тікаючи від рашистських окупантів.
Серед майже 350 тис внутрішньо переміщених осіб, які проїхали Хмельниччиною було чимало дітей, з них близько 17 тис – залишились на тимчасове проживання в області. Для усіх них створено умови для безперешкодного доступу до навчання, проте значна частина школярів, покидаючи домівки не мала змоги забрати із собою техніку, яка вкрай необхідна для отримання освітніх послуг.
“На наші прохання щодо потреб у комп’ютерній техніці для внутрішньо переміщених осіб відгукнулось керівництво нашої дружньої країни – Республіки Польща, і нещодавно за підтримки дружини Президента Республіки Польща Агати Корнгаузер-Дуди на Хмельниччину доставлено 120 одиниць техніки,”- зазначив начальник ОВА.

Сьогодні комп’ютери, планшети та ноутбуки Сергій Гамалій разом із заступником Володимир Юр’єв вручили освітнім закладам, у яких навчаються переселенці, а також дітям сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які переїхали на Хмельниччину із територій, де тривають бойові дії.
Вручаючи техніку, посадовці побажали дітям успішного навчання, всебічного розвитку та отримання якомога більше позитивних емоцій.

Loading