НА БАЗІ ДЕНДРОПАРКУ «ЮННАТІВСЬКИЙ» ПРОЙШЛИ НАВЧАЛЬНО-ОЗДОРОВЧІ ЗАХОДИ ЛІТНЬОЇ ШКОЛИ ХМЕЛЬНИЦЬКОГО ОЦТКУМ

Протягом 16-17 червня на базі об’єктів природно-заповідної території дендропарку «Юннатівський» і навчальних приміщень натуралістів проходили заходи Літньої школи Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. До участі в навчально-оздоровчих заходах Школи організатори запросили місцевих юннатів та юних туристів – вихованців гуртків ОЦТКУМ, дітей з батьками з числа внутрішньопереміщених осіб, сім’ї яких постраждали від військової агресії російських фашистів, учнів місцевих закладів освіти, які перейшли у 5-8 класи. 

Хмельницькі юннати зі своїми педагогами, колектив яких нині перебуває у складі ОЦТКУМ як структурний підрозділ, завчасно підготували еколого-натуралістичні об’єкти на території дендропарку для приймання учасників заходу і забезпечення їм тут комфортних умов перебування. 

Захід розпочався згідно з Програмою, однак на деякий час був перерваний завиванням сирен і після закінчення повітряної тривоги й повернення півсотні його учасників із укриття в сусідній СЗОШ-29, продовжувався далі. Не зупинили сирени творчі поривання й ентузіазм дітей, які виконали в цей час в укритті малюнки для наших воїнів на фронт, та й не зашкодив літній дощик дітям і наступного дня. 

До участі в заходах активно долучилися співробітники Служби судової охорони, які цікаво проводили для дітей майстер-класи з орієнтування на місцевості, альпінізму та вчили найменших українців азам самооборони. 

Під час літнього таборування юні учасники заходів мали можливість ознайомитися з навчальною екологічною стежкою і об’єктами дендропарку «Юннатівський», зануритися в атмосферу пригод, загартовувати тіло і дух, а з допомогою організаторів і досвідчених інструкторів здобували нові навички, виробляючи стійкість перед перешкодами, витривалість та впевненість у своїх діях, отримували корисний досвід та незабутні емоції. А ще смакували юннатівський фіто-чай, переглядали цікаві відео і дружно співали пісні. 

Беручи участь у таких заходах, кожен їх юний учасник знаходить та розкриває у собі нові якості, які не проявляв раніше, знаходить для себе нових цікавих друзів. 

Більш детально фото і відео заходів Школи див. за посиланням: https://www.facebook.com/100008879823029/videos/pcb.2860905347548765/551754906335933. 

За матеріалами сайту «Юннати Хмельниччини». 

Loading