Рятувальники Хмельниччини проводять огляди укриттів у навчальних закладах

Без облаштованих за всіма вимогами укриттів – навчання очно проводитися не буде. Про це вже сповіщені усі директори освітніх закладів Хмельницької області. Наразі рятувальники Хмельниччини проводять огляди захисних укриттів при навчальних закладах.
За період літніх канікул кожна школа, дитсадок та ВНЗ мають облаштувати повноцінне та безпечне укриття для дітей та підлітків. Наразі рятувальники Хмельниччини пильно перевіряють наявні укриття при них. Вимоги: укриття мають бути повністю обладнані та передбачати перебування дітей та педагогів там не менше як декілька годин з усіма умовами, вільний доступ до них, покажчики руху, системи оповіщення.
«Органи місцевого самоврядування завчасно, до початку навчального процесу, мають подбати про безпеку дітей та педагогічного колективу. Відповідно і створити належний фонд захисних споруд цивільного захисту», – на цьому наголосив Андрій Козак, заступник начальника Головне управління ДСНС у Хмельницькій області, ще 16 червня під час спільної наради з керівниками управлінь освіти області в Хмельницькій ОВА.
Щоденно рятувальники проводять десятки оглядів та спілкуються з керівництвом навчальних закладів, вказують на недоліки та надають рекомендації з їх усунення.
Навчальні заклади, за потреби, можуть, на умовах договору використовувати прилеглі облаштовані укритті сусідніх підприємств, проте вони мають бути розташовані не більше як за сто метрів від школи чи садочку.

Loading