В Хмельницькій обласній прокуратурі обговорили проблемні питання захисту прав неповнолітніх у воєнний період

30 серпня, в обласній прокуратурі відбувся круглий стіл з обговорення проблемних питань забезпечення належного захисту і дотримання прав та інтересів неповнолітніх, тимчасово переміщених або евакуйованих із зон проведення активних бойових дій.
У роботі заходу прийняли участь представники обласної військової адміністрації, Служби у справах дітей Хмельницької ОВА, Головного управління Національної поліції в області та Головного управління національної соціальної сервісної служби в області .
«Лише за період повномаштабного вторгнення росії на територію України за даними Офісу Генерального прокурора поранення отримали 735 дітей, загинуло 379 дітей. Тому захист прав та інтересів неповнолітніх, в тому числі тих, які тимчасово переміщені або евакуйовані до нашого регіону – є основним завданням як правоохоронців так і органів державної влади та місцевого самоврядування» – зазначив начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури Петро Нікітюк.
Учасники зустрічі обговорили проблематику визначення шляхів і способів захисту прав дітей в умовах воєнного стану, прийняття оперативних дієвих рішень, моніторингу дотримання соціальних стандартів та прав неповнолітніх.
На завершення заходу присутні надали свої конструктивні пропозиції щодо взаємодії центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування в цих питаннях.

Loading