День української мови та писемності юннатів гуртка «Юні валеологи» Гуківського ліцею 

Щороку, починаючи з 09 листопада 1997 року, в Україні відзначають День української писемності та мови. Традиційно в цей день, вже 22 роки поспіль, усі українці, які люблять рідну мову, пишуть Радіодиктант національної єдності.

Захід має чітку національно-патріотичну спрямованість і  користується непересічною популярністю в дітей та учнівської молоді закладів освіти Хмельниччини.

Саме в День української писемності та мови розпочався  ХХІІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, в якому учнівська і студентська молодь нашого краю приймає активну участь.

Учні Гуківського ліцею, юннати гуртка «Юні валеологи», що діє в закладі під патронатом хмельницьких педагогів-натуралістів, відзначали цей День по-особливому цікаво, творчо й науково. Недарма кажуть, що мова – це генетичний код нації та одна із сигнальних систем організму людини, яка ідентифікує нас, як біологічний вид Людина розумна.

Тому, окрім загальнонаціонального радіодиктанту, юні валеологи сьогодні провели ще й тематичну вікторину «Біологічна сутність мови».

На занятті гуртка разом з керівником Лиськовою М. Й.  юннати знайшли біологічні, психологічні та суспільні ознаки мови, оцінили роль і значення слів та виразів у житті людини на здоров’я людини у фізіологічному, психологічному й соціальному аспектах.

А ще юні знавці природи людського здоров’я ознайомилися з афірмаціями, що допомагають зосередитися, оцінити власні можливості та налаштуватися на продуктивне навчання, попрактикували медитацію і зробили паперову модель головного мозку, на якій відзначили місця формування мови, мислення, емоцій людини.

Результатом діяльності гуртківців стали нові знання про рідну мову та  постер «Біологічна сутність мови», який вони виготовили і розмістили на стіні класної кімнати на згадку про цікавий насичений День української писемності та мови вихованців гуртка «Юні валеологи» Гуківського ліцею.

За матеріалами сайту «Юннати Хмельниччини».

Loading