Обласний заочний конкурс учнівської молоді з історико-технічного стендового моделювання

Впродовж листопада 2022 року на базі Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбувався щорічний обласний заочний конкурс учнівської молоді з історико-технічного стендового моделювання (далі – конкурс). Конкурс являв собою виставку моделей – точних копій (авіа-, авто-, судномоделей, військової, космічної, залізничної, сільськогосподарської техніки), фігур, будівель, діорам в певному масштабі.
У заході взяло участь 15 команд (75 учасників) з Антонінської, Городоцької, Грицівської, Деражнянської, Дунаєвецької, Кам’янець-Подільської, Летичівської, Новоушицької, Нетішинської, Славутської, Старокостянтинівської, Старосинявської, Хмельницької, Шепетівської територіальних громад та філії обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді міста Кам’янець-Подільський і було представлено 111 робіт за наступними категоріями: «Авіація» – 17 моделей; «Бронетехніка» – 14 моделей; «Транспортні засоби» – 17 моделей; «Флот» – 13 моделей;
«Діорами» – 11 моделей; «Інша техніка» – 39 моделей.
Цього року на виставку-конкурс було представлено модель-копію найбільшого, найпотужнішого у світі транспортного літака, гордість української авіації Ан-225 Мрія та 7 моделей-копій, що є на озброєнні Збройних Сил України.
При оцінюванні журі конкурсу брало до уваги загальне враження від моделі, якість виготовлення, деталювання внутрішніх об’ємів моделі (кабіни, двигуни, силові пристрої, шасі та інше), фарбування, озброєння, спецобладнання, рухомі елементи, камуфляж, розпізнавальні знаки, технічні надписи, сліди впливу оточуючого середовища та спеціальні ефекти.
Традиційно запекла боротьба за перемогу велася між фаворитами стендового моделізму в області командами Хмельницького Палацу творчості дітей та юнацтва, що здобула І-ше місце , Кам’янець-Подільського Центру дитячої та юнацької творчості, що посіла ІІ-ге місце та Старокостянтинівської міської станції юних техніків, що виборола ІІІ-тє місце .
Щиро вітаємо талановитих моделістів та їх наставників! Бажаємо успіхів та перемоги у Всеукраїнській виставці-конкурсі з історико-технічного стендового моделювання, що відбуватиметься з 17 грудня в місті Києві!

Loading