Вчитися правилам безпеки та алгоритму дій у разі виникнення різних надзвичайних ситуацій – це все можна зробити у «класах безпеки»!

На Хмельниччині наразі відкрито таких 10 «класів», з них 4 – на базі закладів освіти, а саме: Солобковецького навчально-реабілітаційного центру Хмельницької обласної ради, Хмельницького професійного ліцею, Хмельницького центру професійно-технічної освіти сфери послуг, Грицівського вищого професійного училища № 38. Один із «класів безпеки» створено для дітей з особливими потребами на базі навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області. Він обладнаний усіма необхідними навчальними засобами з урахуванням специфіки викладання інформації про безпечне життя для діток з особливими освітніми потребами.
У «класах безпеки» навчальні заняття проводять рятувальники Державної служби надзвичайних ситуацій, педагоги, медичні працівники, фахівці Нацполіції. У них вивчають: правила пожежної безпеки, інформацію про потенційну загрозу підозрілих предметів, що можуть виявитися вибухонебезпечними, порядок дій при звучанні сигналів повітряної тривоги та інші важливі теми.
Довідково. “Клас безпеки” — це всеукраїнський проект, метою якого є вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги. Проект реалізує Міністерство освіти і науки України на виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо створення безпечних умов для учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Loading