«Шевченко – це сама Україна»

9 березня в рамках заходів присвячених вшануванню пам’яті Т.Г. Шевченка в Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії відбулася літературна година «Шевченко – це сама Україна».
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять військових та мирних жителів, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.
З вітальним словом до присутніх звернулася Інна ШОРОБУРА, доктор педагогічних наук, професор, ректор Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, яка зазначила про значимість творчості Тараса Григоровича Шевченка. Із полум’яних творів Кобзаря, весь світ дізнався, що є така прекрасна країна – Україна, з її чудовим, добрим, працьовитим народом, прекрасною мовою, піснями, героїчною і трагічною історією.
Захід видався щирим і зворушливим за участю письменників, членів національної спілки письменників України, лауреатів обласної премії імені Т.Г. Шевченка Ніни ШМУРИКОВОЇ, Лідії ЯРОХНО, Василя ГОРБАТЮКА, Галини ЯКІВЧУК. Присутні студенти факультетів дошкільної освіти і психології, початкової освіти та філології.
Патріотичним духом були пройняті виступи талановитої молоді –студентів Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. Студенти факультету мистецтв Євгенія ВАСИЛИК та Мар’яна КРАВЧУК (викладач Галина ЯКІВЧУК) виконали у супроводі бандури музичні твори на слова Т.Г.Шевченка.
З нагоди 209-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря студенти та викладачі виявили шану покладанням квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченка.

Loading