На Хмельниччині відкрили сучасний Клас безпеки

Сьогодні, 9 березня у Волочиському Навчально-виховному комплексі №6 розпочав свою роботу «Клас безпеки 112». Його відкрили за ініціативи та методичними рекомендаціями ДСНС. Врахувавши попередній досвід створення безпекового середовища, освітяни Навчально-виховного комплексу, рятувальники ДСНС та місцева влада втілили задумане у життя у найкращій версії. Цей клас безпеки оснащено сучасними 3D-макетами та стендами, уроки викладатимуть за допомогою відеоматеріалів та онлайн опитувань з використанням комп’ютерної техніки. У Класі навчатимуть не лише рятувальній справі, а й правоохоронній та наданню домедичної допомоги.
Як запевняє керівник навчального закладу: якщо питання стоятиме більше навчальних годин з фізики чи правил безпеки, то очевидно, що пріоритет нададуть саме урокам у Класі безпеки. Адже це навички для життя орієнтуватися і в засобах пожежогасіння, і в мінній безпеці, і вчасному наданню домедичної допомоги.
У цій школі вже визначилися, 35 годин на тиждень навчання буде віддано саме безпеці у Класі 112, а вікова категорія школярів, як стверджують у навчальному закладі, буде з 1 до 11 класу.
На Хмельниччині Класи безпеки працюють при пожежно-рятувальних частинах, профтехучилищах, Навчально-методичному центрі ДСНС, а тепер і при загальноосвітній школі.

Loading