23 березня у смт. Закупне відкрито Клас безпеки.

У центрі Закупненської громади на базі місцевої школі  23 березня відкрито Клас безпеки.

215 здобувачів освіти відтепер набуватимуть знання  з питань цивільного захисту, особистої безпеки, самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій. Учні від першого до одинадцятого класів пізнаватимуть світ безпеки у побуті завдяки рятувальній справі; розумітимуться на правах та обов’язках громадянина завдяки досвіду правоохоронців; вмітимуть надавати першу допомогу до приїзду швидкої, завдяки знанням із домедичної підготовки.

У перший день роботи Класу, на подвір’ї навчального закладу рятувальники провели майстер-клас: «Причини виникнення пожежі у побуті». Своєю чергою сапери попередили про вибухонебезпечні предмети та алгоритм дій під час їх виявлення.

Навчанню безпеки виділять кілька годин на тиждень для кожного класу та в залежності від вікових категорій. Викладатимуть вчителі з представленими у Класі макетами, манекенами, наочними атрибутами та навчальним матеріалом від ЮНІСЕФ.

Юнаків та дівчат, які бажають навчатися та навчати однолітків рятувальній справі і безпеці у побуті, вогнеборці запросили до команди Дружин юних рятувальників-пожежних. 

ГУ ДСНС України в Хмельницькій області

https://km.dsns.gov.ua/uk

Loading