05.04.2023 року управлінням Державної служби якості освіти у Хмельницькій області проведено панельну дискусію на тему: «Внутрішні та зовнішні фактори забезпечення якості освіти».

Під час заходу відбулось обговорення питань: як саме інституційний аудит сприяє сталому розвитку закладів освіти, розбудова внутрішньої системи забезпечення якості освіти крізь призму самооцінювання, сприяння зацікавленості громад до належної якості освіти.

Учасниками заходу були представники управління Державної служби якості освіти України, Департаменту освіти та науки, керівники органів місцевого самоврядування та закладів освіти, освітні експерти з питань проведення інституційного аудиту.

Усі присутні ознайомились з можливостями інформаційно-аналітичної системи EvaluEd для проведення зовнішнього оцінювання та самооцінювання освітніх і управлінських процесів.

У своєму виступі директор Департаменту освіти та науки Дарія Басюк відмітила значення  Державної служби якості освіти у стратегії розвитку освітнього середовища Хмельницької області. Така співпраця допомагає забезпечити ефективність та якість освіти, дозволяє педагогічним працівникам отримувати необхідну підтримку та допомогу в розвитку своїх професійних навичок. Відповідно забезпечується об’єктивне оцінювання результатів навчання та розвитку здобувачів освіти, що є ключовим для їх подальшої успішності у житті.

   

Loading