Відбувся обласний семінар-практикум «Сучасні підходи в роботі вчителя – реабілітолога з дітьми з особливими освітніми потребами»

6 квітня 2023 року на базі Хмельницького національного університету відбувся семінар-практикум для вчителів-реабілітологів інклюзивно-ресурсних центрів. Захід проведено за участі Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної державної адміністрації, кафедри фізичної терапії, ерготерапії ХНУ, Обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ХОІППО.

На важливості співпраці фахівців інклюзивно-ресурсних центрів з Хмельницьким національним університетом та її перспективах наголосила директор Департаменту освіти та науки Дарія Басюк. Привітав в учасників семінару-практикуму ректор Хмельницького національного університету Матюх Сергій Анатолійович. На важливості професії реабілітолога для успішного розвитку дитини наголосив завідуючий кафедрою фізичної терапії, ерготерапії ХНУ Олег Вікторович Базильчук. Щодо ролі вчителя – реабілітолога в інклюзивно-ресурсному центрі доповіла Ганна Олександрівна Синявська, завідувач обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ХОІППО.

Досвідчені вчителі-реабілітологи Оксана Миколаївна Івахова (Віньковецький ІРЦ) та  Максим Вадимович Бойко (Чемеровецький ІРЦ) ознайомили присутніх з новими та ефективними формами і методами роботи з дітьми з особливими освітніми потребами під час проведення корекційно-розвиткових занять. Доцентка кафедри фізичної терапії, ерготерапії ХНУ Інна Тадеушівна Солтик та викладачка кафедри  Людмила Ігорівна Басенко презентували набутий досвід за програмою навчання в Потругалії: «Сенсорна інтеграція та розбір клінічного випадку в світлі сенсорної інтеграції». Вдосконалення професійної компетентності фахівців інклюзивно-ресурсних центрів відбулось на практичному модулі семінару. Всі учасники семінару із захопленням ділились власним досвідом, обмінювались думками та ідеями під час дискусії.

          

Loading