Освіта Волочиська

Державну політику в галузі освіти на теренах Волочиської територіальної громади реалізовують 35 закладів освіти: 15 закладів дошкільної освіти, 18 закладів загальної середньої освіти та 2 заклади позашкільної освіти. Для забезпечення роботи з дітьми з особливими освітніми потребами функціонує комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр».

Органом управління освітою в громаді є відділ освіти, молоді та спорту міської ради – джерело змін  у Новій українській школі; генератор новітніх освітніх технологій, ідей та проєктів; організатор роботи із молодіжним середовищем громади; ініціатор ефективного розвитку фізичної культури і спорту серед населення громади та формування засад здорового способу життя.

Очолює відділ досвідчений педагог та управлінець Алла Миколаївна Плотнікова, яка за 40 років своєї професійної діяльності досконало зсередини вивчила дошкілля, загальну середню освіту, позашкілля та 22 роки присвятила безпосередньо відділу. У своїй роботі керується принципом: хочеш домогтися результату – створи для цього умови. Життєвий лозунг: «Крізь терни – до зірок!».

Освіта є пріоритетним напрямком діяльності міської ради: із 100 гривень бюджетних коштів 70 виділяється на її розвиток. Також освіта є важливою складовою життєдіяльності громади, її авторитету на теренах області та держави. Усвідомлюючи це, ми, освітяни, намагаємось успішно творити сьогодення заради майбутнього.

Loading