Діти Волочиської громади мріють про мирну Україну!

“На своїй ми творимо землі!” – саме ця тема 25 квітня 2023 року об’єднала художні номери концертної програми та виставку декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва обласного огляду-конкурсу колективів художньої самодіяльності закладів освіти Волочиської громади.
Захід розпочався з перегляду виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, на якій було представлено 100 робіт у 22 техніках та 4 майстер-класи. Кожна із робіт була довершена та грала своїми фарбами.
Захоплювали глибоким змістом постановок та красою рухів учасники ансамблю бального танцю “VIVA DANCE” (керівник Юлія Ковтун). Схвальні відгуки та найвищі бали отримали вокалісти: Лілія Умрихін, Софія Олійник, Вероніка Маселко. Розчулення викликали у присутніх і наймолодші учасники концертної програми: Марійка Згут та вокальна група “Перлинки (керівник Ірина Студенець).
В акапельному виконанні фольклорного гурту Волочиського НВК прозвучали колядки (уривок різдвяних віншувань). Також, щирими оплесками присутні вітали тріо хлопців із сучасною патріотичною піснею “Я з України” (керівники Кушнір О.І., Шендер І.В.). Достойно був представлений інструментальний жанр грою юного гітариста Дмитра Волоха (керівник Панасюк О.А.) та саксофоніста Назара Слободи (керівник Андрієвський О.В.), які віртуозно виконали популярні мелодії.
Журі відзначило високий рівень виступів представників літературно-мистецького жанру юних декламаторів, випускників гуртка “Акторська майстерність” Лілію Умрихін, Іллю Мамрегу, Назара Мокрія, ведучих виставки та концертної програми (керівник Рая Філіпченко). Зворушливі слова прозвучали з уст маленького декламатора Андрійка Мудя: “Я не хочу війни!” Так, ми прагнемо ПЕРЕМОГИ і МИРУ! Щира подяка і шана нашим захисникам за те, що можемо жити, творити, навчатись і розвивати таланти на своїй землі! Низький уклін воїнам за те, що у нашому повсякденні є такі яскраві моменти як сьогодні – справжній весняний розмай дитячої творчості!
По завершенні концерту до учасників та глядачів зі словами вдячності звернулися Заслужений працівник освіти України, заступник директора з навчальної роботи ХОЦНТТУМ Наталя Жолобок та начальник відділу освіти, молоді та спорту Волочиськоїї міської територіальної громади Алла Плотнікова, які подякували за високий рівень організації проведення заходу, гідні виступи виконавців та колективів.
Захід засвідчив, що у Волочиській громаді на належному рівні ведеться патріотичне виховання. Тримаймо творчий фронт!

Loading