З Україною в серці

Під таким гаслом 28 квітня 2023 року Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено обласний огляд-конкурс художньої самодіяльності та виставку декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва у Старосинявській селищній територіальній громаді.

На подвір’ї школи членів журі флеш-мобом зустріли здобувачі освіти громади, демонструючи володіння бойовим мистецтвом: вправлялися палицями, ходили по склі босоніж та неперевершено декламували вірші про любов до України.

Конкурс розпочався з перегляду виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, яка була розташована у Старосинявському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» імені О. Романенка .

Проведено чудову екскурсію по виставці, на якій було представлено 100 робіт, у 22 техніках. Цікавими були роботи в техніках: в’язання спицями та гачком, м’яка іграшка, ткацтво, декоративний розпис, гончарство та художня кераміка, різьблення по дереву, батик, графіка. Вихованцями було проведено 9 майстер-класів та дві персональних виставки Оксани Савіцької, Юрія Тищука.

Концертна програма відбулася у Старосинявському будинку культури, вона була представлена 19 різножанровими номерами. До участі у концерті було задіяно понад 100 вихованців.

Журі відмітило виступи учнів Пасічнянського ліцею імені Ігоря Русого Андрія Ярощука та Діани Левицької (керівник Ольга Бендра), Вдадислава Латчука (керівник Людмила Матусевич).

Приємно вразила та захопила глядачів лялькова вистава, гра юних акторів продемонструвала належне поєднання актора та ляльки, володіння майстерністю ляльковедення та сценічною мовою. Вдало виготовлені декорації, музичний супровід та пісні, у виконанні дітей, сприяли загальному сприйняттю ідеї вистави (керівники Лариса Котлярова, Людмила Ярощук).

По завершенні концерту до учасників та глядачів зі словами вдячності звернулися перший заступник селищного голови Олександр Попик, директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Михайло Маринюк, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури Олександр Пузирук.

Захід засвідчив, що у Старосинявській громаді на високому рівні ведеться патріотичне виховання.

Loading