Департамент освіти та науки закликає долучитись до громадського обговорення: яким має бути механізм відрахування, переривання навчання, поновлення та переведення осіб, які навчаються у закладах фахової передвищої освіти та надання їм академічної відпустки.
МОН України пропонує для громадського обговорення проєкт наказу «Про затвердження Положення про порядок відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення осіб, які навчаються у закладах фахової передвищої освіти, та надання їм академічної відпустки».
Стаття 44 Закону України «Про фахову передвищу освіту» визначає, що Положення про відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення осіб, які навчаються у закладах фахової передвищої освіти, а також порядок надання їм академічної відпустки затверджуються центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.
Результати обговорення будуть розміщені на офіційному вебсайті Міністерства освіти і науки України не пізніше ніж через два тижні після прийняття рішень за результатами обговорення.

Loading