STEM-освіта в закладах позашкільної освіти.

З метою обговорення актуальних питань освітнього простору STEM-освіти в закладах позашкільної освіти, відповідно до плану роботи Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді 11 травня 2023 року проведено в онлайн режимі обласне методичне об’єднання на тему: «Удосконалення методики організації проведення гурткової роботи з напрямків STEM-освіти».

До участі в заході долучилися близько 40 педагогів з напрямків радіоелектронного і радіотехнічного конструювання, інформаційно-комунікаційних технологій,робототехніки, вчителі фізики та інформатики.

В ході засідання учасники особливу увагу звернули на впровадження елементів STEМ-освіти в освітній процес, обговорили яким чином можна розширити діапазон організаційних форм та методів навчання. В ролі спікерів виступили:

  • Дмитро Корнієнко, cпівзасновник інжинірингової школи «Вrobots». Тема виступу: «Сучасні напрямки у STEM: практична реалізація».
  • Володимир Кроль, керівник гуртка Кам’янець-Подільського Центру дитячої та юнацької творчості розкрив тему: «Інтеграція STEM-освіти у системі позашкільного освітнього простору».
  • Станіслав Ковальський, вчитель фізики, керівник гуртка-методист навчально-виховного комплексу № 2 м. Хмельницького поділився з колегами, які STEM методи використовує під час занять гуртка «Робототехніка».
  • Жанна Хмельовська, керівник гуртка Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді (за сумісництвом) досить цікаво презентувала свою діяльність з напрямку робототехніка.
  • Євгеній Панасюк, керівник гуртка Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді (за сумісництвом) розповів, як використання 3D технологій в роботі гуртка дозволяє суттєво підвищити його ефективність.

Методичне об’єднання завершилося обговоренням вимог та рекомендацій щодо підготовки вихованців до участі в змаганнях обласного та всеукраїнського рівнів. Засідання пройшло в творчій та доброзичливій атмосфері, яке надихнуло учасників на застосування отриманого досвіду на практиці.

Loading