Відкриття інсталяції дошки «Героям нації – Честь!» та презентація віртуального альбому про освітян Хмельниччини

15 травня 2023 року у Департаменті освіти та науки Хмельницької обласної державної адміністрації урочисто відкрито меморіальну дошку присвячену Героям освіти.

Освітяни Хмельниччини, які стали на захист територіальної цілісності України, увійшли до віртуального альбому «Героям нації – Честь!». Пишаємося та віддаємо шану працівникам дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які захищали і захищають кордони нашої країни від окупантів з квітня 2014 року по квітень 2023 року.

У віртуальному альбомі розміщено інформацію про понад 300 Героїв освітян, серед яких директори закладів освіти, учителі, технічні працівники, про кожного з них розміщено біографічну довідку, світлину, інформацію про досвід роботи у закладах освіти, військові нагороди та звання, напрямок, за яким служили чи служать.

Назавжди в строю залишаться 15 Героїв, які працювали у закладах освіти області та 5 Героїв, працівників закладів професійної (професійно-технічної освіти).

Пам’яті полеглих захисників свій виступ присвятив фольклорний гурт «Берегиня» Полонського агропромислового центру професійної освіти.

Почесне право відкриття відкриття меморіальної дошки та віртуального альбому було надано захиснику України, який у 2022 році брав участь у захисті територіальної цілісності нашої держави, заступнику директора з навчально-виховної роботи вищого професійного училища № 36 села Балин Чмілю Анатолію Васильовичу.

За дизайнерське оформлення меморіальної дошки та віртуального альбому висловлюємо подяку Халайцану Володимиру Петровичу, Правуру В’ячеславу Ігоровичу та колективам ВПУ №25 міста Хмельницького, Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді.

Присутні директори та працівники закладів освіти вшанували Пам’ять полеглих Героїв освітян.

Слава Україні! Героям Слава!
Покликання на відео https://www.youtube.com/watch?v=S8XMvZgrRaw 

Loading