На Хмельниччині відкрито черговий інтерактивний Клас безпеки

26 травня у стінах Чемеровецького ліцею №1 лунала тренувальна «Повітряна тривога». Так розпочиналося свято – відкриття інтерактивного і сучасного «Класу безпеки» в рамках всеукраїнського проєкту, ініційованого Міністерством освіти та науки України спільно з Державною службою України з надзвичайних ситуацій.
Перше заняття, вже традиційно, провели рятувальники, допомагали їм студенти місцевого медичного фахового коледжу. Учням, вчителям та гостям свята було продемонстровано правила мінної та пожежної безпеки представниками дослідно-випробувальної лабораторії АРЗ СП ГУ ДСНС України у Хмельницькій області. Для відпрацювання вмінь і навичок з першої долікарської допомоги також були запрошені фахівці екстреної медичної допомоги.
У «Класі безпеки» презентували обладнання та технології навчання правилам пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, алгоритму дій у разі надзвичайних ситуацій, надання домедичної допомоги.
Краще запам’ятовувати правила безпеки допомагатимуть планшети, сучасні макети та інтерактивний дидактичний матеріал, якими оснащений клас.
Двері класу завжди будуть відчинені для учнів всіх шкіл Чемеровецької тергромади.
Кошти на облаштування класу виділено з місцевого бюджету.
Символом свята став Пес Патрон, який допомагатиме учням успішно засвоювати безпекові правила.

Loading