Департамент освіти та науки інформує, що Кабінет Міністрів України схвалив зміни до постанови від 19 травня 2021 року № 497, яка стосується атестації студентів на бакалаврському та магістерському рівнях у вигляді єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ). Ці зміни передбачають звільнення деяких категорій студентів від проходження ЄДКІ. Таке звільнення обумовлене їх участю у захисті України та подоланні наслідків агресії з боку Російської Федерації.
Конкретно, студенти, які навчаються у галузях знань, пов’язаних з військовими науками, національною безпекою, безпекою державного кордону, а також ті, хто є військовослужбовцями, поліцейськими або рятувальниками, звільняються від проходження ЄДКІ для атестації протягом періоду воєнного стану і одного року після його закінчення.
Постанова також передбачає відкладення впровадження ЄДКІ для студентів бакалаврського рівня у галузях знань, таких як атомна енергетика, авіаційний транспорт, залізничний транспорт, а також для студентів фахової передвищої освіти в галузі транспорту.
Студенти, які звільнені від ЄДКІ, проходитимуть атестацію у формі, визначеній навчальним закладом. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/497-2021-%D0%BF#Text

Loading