Зустріч Ради молодих учених Міністерства освіти і науки України

7 червня в приміщенні Департаменту освіти та науки Хмельницької ОВА відбулася регіональна зустріч Ради молодих учених Міністерства освіти і науки України, участь в якій взяли директор Департаменту освіти та науки ОВА Дарія Басюк, голова Ради молодих учених Міністерства освіти і науки України Олеся Ващук, секретар Ради молодих учених Міністерства освіти і науки України Ірина Оплачко та представники рад молодих учених та наукових товариств закладів фахової передвищої та вищої освіти Хмельниччини.
У вітальному слові директор Департаменту Дарія Басюк, зазначила, що саме освіта і наука вважаються стратегічним резервом розвитку держави, суспільства, економіки та багатовимірним полем інтеграції у світову спільноту. На території області функціонує 20 закладів фахової передвищої та 13 закладів вищої освіти різних форм та власності. Загальний контингент здобувачів освіти в усіх закладах становить понад 19 тисяч осіб. Вища школа Хмельниччини може гордитися своїм науковим потенціалом. Освітній процес у закладах освіти здійснюють 2759 наукових та науково-педагогічних працівників. Відрадно, що сьогодні у закладах освіти працює 1189 кандидатів наук, 270 докторів наук, 215 осіб мають вчене звання «професор», 883- «доцент» та 484 аспіранти.
Протягом 2022/2023 навчального року було проведено понад 70 таких науково-практичних заходів. Науково-педагогічні працівники опублікували понад 250 навчальних та навчально-методичних посібників; понад 200 статей у фахових виданнях, у закордонних виданнях – більше 70 статей.
Під час зустрічі були обговорені питання викликів та можливостей у діяльності рад молодих вчених, проблеми, пов’язані з підтримкою наукової та науково-технічної діяльності в країні, комерціалізацією та впровадженням/ масштабуванням розробок. Зокрема, представники РМУ при МОН презентували проєкти РМУ при МОН, спрямовані на підтримку та стимулювання наукової та науково-технічної діяльності молодих вчених в умовах війни.
Представники закладів освіти мали можливість обмінятись досвідом та презентувати роботу рад молодих вчених та наукових товариств своїх закладів. За результатами зустрічі були обрані кандидати до складу обласної ради молодих вчених при Департаменті освіти та науки ОВА

Loading