15 червня відбулось засідання колегії Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної військової адміністрації

Важливі питання діяльності системи освіти області впродовж 2022/2023 року розглядались на засіданні колегії Департаменту освіти та науки.
Приємною подією було вручення «Диплома лауреата Премії Верховної Ради України» Панчук Людмилі Сергіївні – керівнику гуртка клубу ” Юний технік” Нетішинської міської ради. Також представники громад одержали сертифікати на отримання рюкзаків та наборів канцелярії для майбутніх першокласників.
Про роботу закладів освіти Хмельницької області у 2022/2023 навчальному році доповіла директор Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної військової Дарія БАСЮК.
Дарія Іванівна повідомила, що 1074 (78%) закладів розпочали навчальний процес у 2022 році у змішаному (очно-дистанційному) або офлайн режимах. У закладах освіти, спільно з ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, вже відкрито 23 класи безпеки. Для проведення НМТ у Хмельницькій області створено 26 тимчасових екзаменаційних центрів на базі закладів загальної середньої освіти в 16 населених пунктах. Продовжується реалізація проєкту «Організаційні та науково-методичні умови створення STEM -центрів» в 11 закладах освіти області. Підвезення учнів та педагогічних працівників організовано до 268 шкіл по 591 маршруті із 1043 населених пунктів. Охоплено підвезенням шкільними автобусами 15829 здобувачів освіти та 1347 педагогічних працівників. Протягом 2022/2023 н.р. придбано за рахунок освітньої субвенції та місцевих бюджетів 18 шкільних автобусів.
Про створення безпекових умов у закладах дошкільної та загальної середньої освіти області доповіла начальник відділу дошкільної та загальної середньої освіти управління дошкільної та загальної середньої освіти і ресурсного забезпечення Департаменту освіти та науки обласної військової адміністрації Валентина ХОПТОВА.
На важливості продовження відкриття класів безпеки в громадах наголосив у своєму виступі начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Сергій ЯЦУХ.
Щодо результативності роботи з обдарованими дітьми в закладах області та про досягнення під час проведення олімпіад, конкурсів на рівні обласних, республіканських та міжнародних змагань доповіли начальник відділу вищої, професійно-технічної, позашкільної освіти та науки управління вищої та професійної освіти і організаційного забезпечення освіти та науки обласної військової адміністрації Світлана ФІЯРСЬКА, ректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Анатолія Назаренка Віктор ОЧЕРЕТЯНКО; заступник директора Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Марія ГАЄВСЬКА.
Про роботу місцевих органів управління освітою та Департаменту освіти та науки обласної військової адміністрації зі зверненням громадян головний спеціаліст відділу роботи з персоналом, документообігу та публічних закупівель управління вищої та професійної освіти і організаційного забезпечення Департаменту освіти та науки обласної військової адміністрації Оксана РЯБЧУК .
Результатом роботи колегії були прийнятті рішення щодо врахування зазначеної інформації в роботі та подальшого вирішення. Також усі присутні могли ознайомитися із новітніми освітніми технологіями компанії STEM-class.

Loading