Відбулося засідання комісії з визначення кандидатур на присудження Хмельницької обласної премії імені Миколи Дарманського в галузі освіти та науки

Микола Дарманський – видатний педагог, науковець та управлінець в сфері освіти Поділля. Родом із Кам’янеччини. У 1996 році став директором Хмельницького педагогічного училища. Завдяки його зусиллям була проведена поступова реорганізація навчального закладу у вищий: спочатку в педагогічний коледж, а згодом – у гуманітарно-педагогічний інститут. У 2006 році заклад отримав статус гуманітарно-педагогічної академії. Не стало видатного освітянина у 2005 році.

Премія імені Миколи Дарманського в галузі освіти та науки заснована у 2008 році. Присуджується за вагомий внесок у розвиток освіти та науки як на Хмельниччині, так і в усьому освітньому та науковому просторі України. 

Цьогоріч за звання найкращих освітян і науковців області змагалися 28 претендентів у 9 номінаціях:

Кращий керівник органу управління освіти;

Кращий керівник закладу освіти;

Кращий науково-педагогічний/педагогічний працівник закладу вищої освіти;

Кращий науково-педагогічний/педагогічний працівник закладу фахової передвищої освіти;

Кращий науково-педагогічний/педагогічний працівник закладу професійної (професійно-технічної) освіти;

Кращий педагогічний працівник закладу загальної середньої освіти;

Кращий педагогічний працівник закладу позашкільної освіти;

Кращий педагогічний працівник закладу дошкільної освіти;

Кращий науковець.

 Після обговорення представлених кандидатів на здобуття премії, члени комісії шляхом таємного голосування обрали переможців. Їх імена будуть оголошені під час традиційної щорічної всеукраїнської науково-практичної конференції “Педагогічні читання пам’яті Миколи Дарманського”.

 

Loading