Відбулися урочистості присвячені Дню позашкілля

22.09.2023 року у приміщенні Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбулися урочистості присвячені Дню позашкілля.
Цього року Україна відзначає 105 років позашкільної освіти. Офіційним роком народження позашкільної освіти вважається 1918 рік. Рік, коли український педагог, літературознавець та громадський діяч Русова Софія Федорівна очолила Департамент дошкільної та позашкільної освіти в уряді молодої української держави.
Кожен педагог-позашкільник – це неповторна особистість, яка має свій особливий талант, який заохочує дітей до навчання та творчості, здійснює виховання засобами високої культури, науки, мистецтва. Саме позашкілля у творчості та натхненні навчає та формує українське молоде покоління.
Наразі в області функціонує 64 позашкільних заклади освіти, в т.ч. 25 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, в яких займається понад 35 тисяч дітей. Координацію діяльності всіх позашкільних навчальних закладів Хмельниччини здійснюють 3 обласні центри.
Участь у заході взяли представники Департаменту освіти та науки ОВА, керівники закладів освіти позашкільної області та керівники гуртків.
З вітальним словом та словом подяки до учасників заходу звернулась директорка Департаменту освіти та науки Хмельницької ОВА Дарія Басюк, яка щиро подякувала керівникам закладів позашкільної освіти та керівникам гуртків за докладені зусилля у розвиток дітей.
Заступником директора – начальником управління вищої та професійної освіти і організаційного забезпечення Департаменту освіти та науки ОВА Світланою Леськовою, директором Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Михайлом Маринюком та директором Хмельницького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді Анатолієм Рибачком нагородами були відзначені педагогічні працівники закладів позашкільної освіти області.
Дякуємо колективам закладів позашкільної освіти, що в цей нелегкий час педагоги продовжують виховувати та розвивати творчий потенціал юних подолян, які гідно представляють Хмельниччину на Всеукраїнських заходах різного спрямування.

Loading