26 грудня відбулась колегія Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної державної адміністрації

У ході обговорення порядку денного розглянуто низку важливих та актуальних питань галузі освіти області.

Про затвердження Комплексної регіональної програми реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування у Хмельницькій області на період до 2027 року та операційного плану заходів з її реалізації у 2023-2024 роках доповідала директор Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної державної адміністрації Дарія БАСЮК.
Тетяна ГРИГОРЧУК, директор Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді, представила членам колегії звіт про діяльність Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді.
Щодо результатів атестації закладів професійної (професійно-технічної) освіти інформувала директор Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області Людмила ШЕВЧУК.
Про стан реалізації другого етапу Національної стратегії реформування системи інституційного догляду виховання дітей галузі освіти Хмельницької області на 2017-2026 роки повідомила завідувач сектору спеціальної освіти та інклюзивного навчання Алла МАРИСЮК.
Тетяна ГАРКАВЕНКО, головний спеціаліст відділу дошкільної та загальної середньої освіти, доповіла присутнім про хід реалізації Базового компонента дошкільної освіти в закладах дошкільної освіти області шляхом впровадження інноваційних технологій.
Важливе питання – реалізація концепції STEM-освіти в закладах освіти області представила членам колегії заступник директора-начальник управління вищої та професійної освіти і організаційного забезпечення Світлана ЛЕСЬКОВА.
Про створення  робочої групи щодо  формування мережі закладів старшої профільної освіти академічного або професійного спрямування на території Хмельницької області начальник відділу дошкільної та загальної середньої освіти Валентина ХОПТОВА.
Участь в засіданні колегії взяв профільний заступник обласної військової адміністрації Володимир Юр’єв. Заслухавши доповідачів та обговоривши питання, члени колегії, із врахуванням зауважень, пропозицій та доповнень, проголосували та прийняли відповідні рішення. За результатами попереднього ознайомлення надані пропозиції до погодження плану роботи колегії Департаменту освіти та науки обласної державної адміністрації на 2024 рік.

Loading