Відбулась презентація книги “Жива українська кухня”.

На базі Державного навчального закладу «Подільський центр професійно-технічної освіти сфери послуг», за підтримки Департаменту освіти та науки обласної державної адміністрації, відбувся надзвичайний захід – презентація книги “Жива українська кухня”
Презентація присвячена вшануванні пам’яті відомої дослідниці гастрономічної історії України, художниці, викладачки та дизайнерки Ольги Павленко (Кольорово), яка загинула влітку 2022 року внаслідок влучення російської ракети в торговий центр місті Кременчук.
Оля народилась в родині вчителів в Кіровоградській області. Вона творча з самого дитинства – разом зі старшою сестрою багато експериментує на кухні прекрасно малює. Здобувши освіту, відкриває свою арт-студію, у Кременчуці навчає діток готувати, малювати, робить виставки, гуртує навколо себе таланти. Паралельно досліджує автентичну українську кухню, збирає круті рецепти і сама створює унікальну книгу «ЖУК: Жива українська кухня». Це не просто книга, а справжній арт-бук: шкіряна обкладинка, власноруч створені малюнки, творчість у кожній сторінці із унікальним змістом!

Книгу «ЖУК» – жива українська кухня, закладу презентувала дослідниця кухні Поділля Вікторія Зерклевич, а майстри та учні професій харчових технологій приготували смачні страви за рецептами відомої майстрині.
Ряба Ірина презентувала присутнім «Яворівський пиріг», цікаво розповіла про його походження та технологію приготування.
Матковська Любов представила різдвяне печиво «коники» та «панночки». Олена Галкіна пригостила всіх смачним хлібом, випеченим на власній заквасці.
Анастасія Маканик приготувала «кроля по – козацьки» та сучасно презентувала гостям.
Смачною була й «засипана капуста», приготовлена майстром Тетяною Срібняк.
Олена Чугаєва розповіла всім про наливки, які описані в книзі та подала десерт «Гомбовці» за рецептом Олі Кольорово.
Шанованими гостями заходу були представники готельно-ресторанного бізнесу та закладів освіти нашого міста, представники фахового коледжу харчової промисловості, коледжу архітектури та будівництва, які з задоволенням дегустувати страви, приготовлені майстрами. Модератором дійства була випускниця закладу, кам’янчанка та екскурсовод Юлія Гіцина, яка вперше в нашому місті започаткувала гастро-маршрут.
А на завершення у гості, з величною колядою, завітав народний аматорський колектив “Петридава”, який привітав усіх присутніх з святами та побажав миру та злагоди їх сім’ям!!

Loading