28 лютого відбувся семінар для керівників та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів Хмельницького району

Питання створення оптимальних умов для освіти дітей з особливими освітніми потребами потребує постійного вивчення та вдосконалення.
Відповідно до річних планів роботи Департаменту освіти та науки обласної військової адміністрації, Обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. Анатолія Назаренка розпочато цикл семінарів для керівників та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів області, проведення яких заплановано на базі інклюзивно-ресурсних центрів Городоцької, Дунаєвецької, Шепетівської міських рад.
28 лютого організовано проведення першого психолого-педагогічного семінару «Теоретико-методологічні основи проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини в умовах ІРЦ» для керівників та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів Хмельницького району.
Досвідом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки, оцінки фізичного, мовленнєвого розвитку, когнітивної та емоційно-вольової сфери, освітньої діяльності дитини з особливими освітніми потребами ділились фахівці інклюзивно-ресурсного центру Городоцької міської ради.
Учасники семінару в робочих групах напрацьовували кейс з формування висновку про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку особи, спільно вирішували дискусійні питання. Результати роботи узагальнено та будуть враховано Обласним ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти при наданні методичних рекомендацій для фахівців інклюзивно-ресурсних центрів області, визначенні освітніх труднощів та відповідних рівнів підтримки в освітньому процесі, забезпечені комплексного супроводу дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах у закладах загальної середньої освіти.
Висловлюємо щиру подяку керівництву Городоцької міської територіальної громади за постійну та надійну підтримку діяльності інклюзивно-ресурсного центру Городоцької міської ради, директору центру за напрацювання, узагальнення власного досвіду та поширення його серед колег!
Протягом 2024 року буде продовжено проведення запланованих семінарів та очікуємо такої ж плідної та результативної роботи!

Loading