Підсумки І туру туристсько-краєзнавчої експедиції «Мій рідний край»

21-23 грудня 2021 року відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу на кращу туристсько-краєзнавчу експедицію учнівської молоді з активним способом пересування «Мій рідний край». Конкурс проводився з метою залучення учнівської молоді до активної краєзнавчої та науково-дослідницької роботи з вивчення історичного минулого, культурної спадщини і природного різноманіття рідного краю.

На розгляд журі конкурсу були представлені пошуково-дослідницькі матеріали різноманітних напрямів експедиції.

Гуртківці Кам’янець-Подільського позашкільного навчально-виховного об’єднання звітували про дослідження на тему «Тернові долі борців за Україну від давніх часів до сучасності» (керівник Валентина Бабюк) Район експедиції проходив стежками ОУП і УПА через села Балин, Зеленче та Нестерівці. Унікальні природні та історичні пам’ятки побачили під час проходження маршруту юні туристи. Зібраний матеріал має практичне значення в організації екскурсійної роботи з учнівською молоддю.

Гуртківці Хмельницького міського центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (керівник Ольга Храпач) у поході-експедиції «Товтри «Велика та мала Бугаїха» досліджували особливості природи Подільських товтр на Чемеровеччині.

Унікальними ландшафтами Поділля – товтрами, зацікавилися і вихованці Кам’янець-Подільського навчально-виховного об’єднання (керівник Іван Батюкевич), де провели дослідження на тему: «Скелі-останці – унікальні форми рельєфу Подільських товтр».

Гуртківці Славутського дитячо-юнацького центру туризму та екологічної роботи (керівник Богдан Гайдук), здійснили експедицію в Карпати, про яку підготували звіт на тему «Мальовничі куточки полонини Боржава», а юні туристи Нетішинського центру туризму і краєзнавства учнівської молоді (керівник Олександр Осадчий) у експедиції «Подорож до каскаду озер, що входять до складу гідрологічного заказника «Голубе озеро» дослідили природні та історичні об’єкти на теренах рідного краю.

У підсумку переможцем та призерами І обласного туру туристсько-краєзнавчої експедиції «Мій рідний край» стали:

  • І місце – у гуртківців Кам’янець-Подільського позашкільного навчально-виховного об’єднання за похід-експедицію «Тернові долі борців за Україну від давніх часів до сучасності»;
  • ІІ місце – у гуртківців Хмельницького міського центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді за похід-експедицію «Товтри «Велика та мала Бугаїха;
  • ІІІ місце – у гуртківців Кам’янець-Подільського позашкільного навчально-виховного об’єднання за похід-експедицію «Скелі-останці – унікальні форми рельєфу Подільських товтр».

Микола МОЗОЛЮК,

методист відділу краєзнавства,

гурткової та екскурсійної роботи

Loading