Нарада з керівниками закладів загальної середньої освіти з цілодобовим перебуванням дітей

04 лютого 2022 року, згідно з планом роботи Департаменту освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації на 2022 рік, проведено нараду з керівниками закладів загальної середньої освіти з цілодобовим перебуванням дітей, дитячого будинку Хмельницької обласної ради з питань фінансово-господарської діяльності закладів, дотримання прав дітей, які навчаються та цілодобово перебувають у закладах обласної комунальної власності.
У нараді взяли участь директор Департаменту Д.Басюк, перший заступник голови Хмельницької обласної ради В.Гончарук, Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Хмельницькій області О.Кізаєва, фахівці Головного управління Національної сервісної служби у Хмельницькій області Т.Хуторян, Д.Богуцький, завідувач сектору спеціальної освіти та інклюзивного навчання Департаменту А.Марисюк, директор комунального закладу “Центр організаційно-господарського забезпечення закладів освіти” Хмельницької обласної ради О.Шевчук.
Під час наради наголошено на актуальних завданнях діяльності закладів у 2022 році. Ознайомлено з результатами моніторингів вивчення засновником, Хмельницькою обласною радою, стану забезпечення умов організації роботи закладів; представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Хмельницькій області – додержання прав дітей у сфері правового регулювання Міністерством освіти і науки України; фахівцями Головного управління Національної сервісної служби у Хмельницькій області -додержання законодавства під час надання соціальної підтримки, соціальних послуг у закладах освіти. Проаналізовано аудиторський звіт державного аудиту місцевих бюджетів на території Хмельницької області за період з 01 січня 2019 року по 30 вересня 2021 року по галузі “Освіта”.
За результатами наради дано доручення керівникам закладів врахувати недоліки, виявлені під час моніторингових візитів до закладів, аудиторської перевірки з метою недопущення виявлених порушень у подальшій роботі.

Loading