Навчання в Польщі для українців

За інформацією Міністерства національної освіти Республіки Польщі, учні та студенти з України, які прибули до Польщі, зможуть продовжити тут навчання за умовами вступу. Інформацію про правила прийому до шкіл, коледжів та університетів можна знайти на офіційній вебсторінці Міністерства національної освіти.
За умови офіційного зарахування продовжити навчання та отримати документ про загальну середню освіту на території Польщі можна у 5 шкільних комплексах з українською мовою навчання, а саме : у Комплексі шкіл в Бартошицях, Комплексі шкіл в Гурові Ілавецькому, Комплексі Загальноосвітніх Шкіл № 2 ім. Маркіяна Шашкевича в Перемишлі, Комплексі загальноосвітніх шкіл № 4 у Лігниці, Комплексі Загальноосвітніх Шкіл № 2 в Білому Борі.
Речниця Міністерства Анна Островська сказала, що заняття в школах для українських учнів не обов’язково мають бути типовими уроками: «Така дитина, яка прибула з України, може брати участь у додаткових заняттях з польської мови, може бути прийнята до польської школи. Ми будемо заохочувати самоврядників створювати такі підготовчі відділення, тому що не до кінця знаємо, як складеться в подальшому ситуація цих дітей».
Враховуючи бачення польських колег щодо навчання дітей, які прибули з України до Польщі, та те, що в Хмельницькій області організовують навчений процес з використанням дистанційних технологій, просимо батьків сприяти продовженню навчання у закладах освіти Хмельниччини. Це дасть можливість отримувачам освітніх послуг не відставати від навчальної програми та паралельно вивчати мову країни, до якої тимчасово переїхала дитина.

Loading