День відкритих дверей у хмельницьких юннатів  

15 вересня 2022 року Днем відкритих дверей в умовах військового стану та під звуки сирен розпочався новий навчальний рік у відокремленому структурному підрозділі еколого-натуралістичного напряму «Станція юних натуралістів» Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. Для юних дослідників та природолюбів День відкритих дверей проводився під гаслом «Ми українці: честь і слава незламним!» в контексті проведення заходів Всеукраїнської еколого-натуралістичної акції «День юного натураліста».

Нажаль, цей навчальний рік проводиться в умовах війни, окупації і терору, у дуже  важкий час, коли наша країна виборює свою незалежність, право на життя, і платить за це найдорожчим – тисячами українських людських життів…

Цьогоріч юні натуралісти структурного підрозділу будуть займатися у гуртках людини і довкілля, юних друзів природи, юних садівників,  декоративного птахівництва, юних квітникарів, юних акваріумістів, природи рідного краю та фітодизайну, юні лісівники, та ін.

В цей день хмельницькі педагоги-натуралісти організували і провели для юних природолюбів ряд тематичних заходів, в т.ч.: вікторини  «Мій рідний край – Хмельниччина», «З Україною в серці», «Рослини-символи України», усний журнал «Славетні імена України», тематичне заняття «Україна – моя Батьківщина», перегляд навчальних відео «Безпека дітей під час війни»,  «Сирена-моя помічниця», розважальні конкурсні ігри «Унікальна фауна України» та «Козацькому роду нема переводу», пізнавальну екскурсію екологічною стежкою дендропарку «Юннатівський», навчальними кабінетами та живим куточком.

Під час заходів Дня відкритих дверей юннати виконали і через волонтерів передадуть нашим захисникам на передову малюнки та листівки з побажаннями української перемоги та повернення українських воїнів додому до своїх родин. Молимося за воїнів ЗСУ, дякуємо їм та віримо в їх перемогу!

Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України в цьому навчальному році в умовах військового стану керівники гуртків юних натуралістів будуть працювати з юннатами за таким алгоритмом:

– спокійно повідомити юннатам, що оголошено сигнал повітряної тривоги, а тому треба припинити заняття;

– закцентувати увагу вихованців на тому, що вони мають пройти в безпечне місце, встановлене їхніми родинами;

– попросити юннатів вийти з конференції (якщо заняття проводиться онлайн в режимі реального часу);

– дочекатися, щоб усі гуртківці вийшли з онлайн-конференції.

Вітаємо колег-позашкільників та вихованців закладів позашкільної освіти з новим навчальним роком!

Loading