ВЕЛОСИПЕДИСТИ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ ПОВЕРНУЛИСЯ З ЧЕМПІОНАТІВ УКРАЇНИ З НАГОРОДАМИ

Нарешті розпочався змагальний сезон у наших велосипедистів. Шоссейники, маунтенбайкери та трековики після довгої перерви, що пов’язана з нападом росії та введенням в країні військового стану, змогли випробувати себе у змагальному процесі.
За невеликий період часу, з 20 жовтня по 01 листопада, відбулося одразу три ключових чемпіонати країни.
Першими розпочали шоссейники. Міста Трускавець та Дрогобич на декілька днів стали центром проведення чемпіонату України в олімпійських видах програм серед чоловіків, чоловіків до 23 років, жінок, жінок до 23 років. Хмельниччину на цих престижних змаганнях представляли велосипедисти – переможці та призери чемпіонатів України, а також учасники міжнародних змагань 2021 року у своїх вікових категоріях.
Всі вони продемонстрували боротьбу та характер на чемпіонаті 2022 року, але сильна конкуренція завадила здобути медалі та піднятися на п’єдестал пошани. Найкращими з них були спортсменки Хмельницької ДЮСШ №4 вихованки тренерів Віктора та Наталії Мамчурів. Вони зупинилися за крок до омріяної нагороди. НАГУЛЯК Дарина здобула 4 місце в індивідуальній гонці на час (25 км), а ПЛОЦІДИМ Анастасія – 4 місце у груповій гонці (90 км).
***********************************************************************
Другими стартували на всеукраїнській арені трековики.
Їх чемпіонат серед жінок та чоловіків проходив у місті Львові з 24 по 29 жовтня. Спортсменки Хмельницької області показали непоганий результат та в командній гонці переслідування серед жінок на 4 км здобули бронзові нагороди. Призерками чемпіонату стали БЕЛЯК Дарина та КОНДРУТ Віолетта вихованки тренерів Вікторії Кондрут, Віталія Кондрут та Тамари Довгополої (Хмельницька ДЮСШ №4).
***********************************************************************
Наймасовішим за кількістю учасників і найбільш вдалим за здобутими нагородами (16 різного гатунку) став для представників області чемпіонат України (крос-кантрі), чемпіонат України (елімінатор), чемпіонат України (шорт-трек) серед усіх вікових категорій з велосипедного спорту маунтенбайк, що проходив у місті Чернівці з 29 жовтня по 01 листопада. Представники Хмельницької обласної дитячо-юнацької спортивної школи, Хмельницької обласної школи вищої спортивної майстерності та Хмельницької дитячо-юнацької школи №4 вихованці тренерів Андрія Саражинського, Валентини Ярової, Віктора та Наталії Мамчурів змогли скласти гідну конкуренцію та неодноразово піднятися на п’єдестал пошани. В підсумку переможцями та призерами стали:
Гонка крос-кантрі
ПЕРШЕ місце – ТІТАРЕНКО Дмитро (чоловіки); САФРОНЮК Наталія (юніорки); КУШКО Марія (дівчата 13-14 років).
ДРУГЕ місце – ПОПОВА Ірина (жінки); ЧОРНА Олександра (жінки до 23 років);
ТРЕТЄ місце – СЛОБОДЯН Ірина (жінки).
Гонка шорт-трек
ПЕРШЕ місце – ПОПОВА Ірина (жінки); САФРОНЮК Наталія (юніорки); КУШКО Марія (дівчата 13-14 років).
ДРУГЕ місце – ТІТАРЕНКО Дмитро (чоловіки).
ТРЕТЄ місце – СИТНИК Діана (жінки до 23 років).
Гонка елімінатор
ПЕРШЕ місце – ПОПОВА Ірина (жінки).
ДРУГЕ місце – СЛОБОДЯН Ірина (жінки); САФРОНЮК Наталія (юніорки); КУШКО Марія (дівчата 13-14 років).
ТРЕТЄ місце – КУЧЕР Ольга (дівчата 15-16 років).
Вітаємо спортсменів та тренерів з вдалим виступом та бажаємо ще більше яскравих перемог у майбутньому.

Loading