Засідання круглого столу «Виклики воєнного стану: спроможність діяльності органів студентського самоврядування»

В рамках відзначення Міжнародного дня студента, сьогодні в обласній військовій державній адміністрації, за участі заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Юр’єва та голови обласної ради Віолети Лабазюк, відбулося засідання круглого столу «Виклики воєнного стану: спроможність діяльності органів студентського самоврядування».


Участь у заході взяли лідери органів студентського самоврядування закладів фахової передвищої та вищої освіти Хмельниччини. Модератором заходу виступила Анастасія Козак, голова громадської організації “Національна асамблея студентів України”.
Відкриваючи засідання, Володимир Васильович наголосив на важливості діяльності органів студентського самоврядування, адже це перші кроки до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Віолета Олександрівна, вітаючи з Міжнародним днем студента, вручила представникам студентського активу Подяки обласної ради та цінні подарунки. Марина Попатенко, заступник Міністра молоді та спорту України, інформувала присутніх про діяльність органів студентського самоврядування в контексті розвитку національної молодіжної політики
Спільно з Романом Грищуком, Народним депутатом України, було обговорено законопроект 6313 “Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту».
Ірина Полєтуха, радниця Міністра молоді та спорту України, голова Національного об’єднання радників з питань молоді, розповіла присутнім про інститут радників з питань молоді як інструмент для посилення діяльності органів студентського самоврядування
Аліна Драчук, голова студентської ради Вінниччини, та Станіслав Гвоздінський, голова студентської ради Львова, поділилися досвідом роботи органів студентського самоврядування після двох років он-лайн діяльності та під час воєнного стану у своїх областях. Ілля Осадчук, голова молодіжної ради при Хмельницькій обласній державній адміністрації, розповів про напрями співпраці між студентським самоврядуванням та молодіжними радами в умовах воєнного стану.
Анастасія Козак, голова громадської організації “Національна асамблея студентів України” презентувала діяльність очолюваної нею громадської організації.
Після завершення роботи, учасники круглого столу мали можливість ознайомитися з роботою апарату обласної державної адміністрації.
Дякуємо учасникам заходу за змістовну розмову!

Loading