Зустріч із спеціалістами з розвитку професійної освіти та зайнятості й підприємництва Програми розвитку ООН

9 лютого відбулася зустріч представників Департаменту освіти та науки облдержадміністрації, керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти із спеціалістами з розвитку професійної освіти та зайнятості й підприємництва Програми розвитку ООН Валентиною Смаль та Дмитром Коваленком.
Спеціалісти Програми реалізують низку проєктів у сфері навчання внутрішньо-переміщених осіб та незайнятого населення, допомозі в технічному оснащенні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, в деяких областях України, серед яких Хмельниччина.
В ході зустрічі обговорено питання реалізації проєктів у сфері професійного навчання незайнятого населення, які передбачають проведення теоретичної підготовки у закладі професійної (професійно-технічної) освіти та набуття практичних навичок на базі підприємств, установ та організацій, зацікавлених у подальшому працевлаштуванні здобувачів освіти. Наразі запропоновані для реалізації актуальні професії для таких галузей економіки як будівництво, лісове та сільське господарства, швейна промисловість та громадське харчування.
Довідково. Програма розвитку ООН – агентство в структурі ООН. Ціллю Програми є надання допомоги країнам, що розвиваються, забезпечення потреб найбільш уразливих верств населення, включаючи надання професійної підготовки та інших проєктів, які допоможуть людям забезпечувати себе.

Loading