Підведені підсумки обласного етапу щорічного Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста – 2023 »

Завершився обласний етап щорічного Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста», який проводиться з метою формування в учнівської молоді екологічної культури засобами кіно- , фотомистецтва.

Учні закладів загальної середньої та позашкільної освіти 26 територіальних громад Хмельниччини представили на обласний етап фестивалю 179 робіт за трьома номінаціями: «Фото», «Відео» та «Анімація»; з них – 74 посіли І, ІІ, ІІІ місця.

Надіслані роботи – авторські, вони, демонструючи любов до рідного краю, навички природоохоронної й дослідницької роботи, стали відбитком справжнього натхнення авторів, які емоційно переносять глядачів у світ дикої природи, що оточує нас повсякдень. Учасники творчо використовували кольори та світло, спираючись на закони композиції і пропорційність, масштабність елементів кадру.

Журі конкурсу, орієнтуючись на Положення про фестиваль, оцінювало натхнення автора, оригінальність його погляду, творче використання кольору і світла, композицію та пропорційність, масштабність елементів кадру, якість зображення тощо. Зверталася увага і на незвичний ракурс. У номінації «Відео» тривалість фільму мала бути такою, щоб глядач осягнув ідею автора, і при цьому не встиг втомитись від перегляду! Не існувало обмежень щодо графіки, титрів та саунда.

Відповідно до рішення журі, переможцями обласного етапу щорічного Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста» визнано дитячі колективи, окремих учнів та вихованців дитячих творчих еколого-натуралістичних об’єднань.  Посилання на наказ про результати конкурсу: https://docs.google.com/document/d/11Mm-86PWAkQmeCV2SWlcDsVUM5yja4ax/edit?usp=sharing&ouid=106974194677191338128&rtpof=true&sd=true Роботи юних природолюбів – фото та відеоаматорів, що посіли перші місця у трьох номінаціях в обласному етапі, направлені для участі у фіналі Фестивалю. Сподіваємося, що вони будуть серед кращих у фінальному етапі Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста», що проходитиме 22-24 березня у м. Києві в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

Loading