Дитячий фонд ООН Unicef Україна прозвітував про роботу на Хмельниччині

За участі заступника начальника ОВА Володимир Юр’єв, голови офісу Unicef у Кропивницькому Тетяни Федоренко та представників профільних підрозділів адміністрації відбулася нарада щодо діяльності офісу Дитячого фонду ООН Unicef Україна у Хмельницькій області. Робоча зустріч пройшла у форматі звіту про проведену роботу фонду на теренах області впродовж 2022-2023 років.

Розпочинаючи засідання, Володимир Юр’єв розповів про співпрацю із фондом. “Без допомоги наших партнерів Хмельниччині було б набагато важче справлятися із наслідками війни. Величезну кількість внутрішньо переміщених осіб вдалося забезпечити усім необхідним завдяки ефективній співпраці із Unicef Україна. Також ця допомога дала можливість зосередити увагу на дітях, котрі потребують догляду та підтримки, – зазначив він, – Наша область – одна із восьми, де впродовж літа реалізовували заходи задля того, щоб відволікти дітей від тривожних буднів і відновити їх через спорт, в рамках спільного проекту Міносвіти і Unicef «Поруч»”.

Зауважимо, що Unicef Україна разом із Міністерством соціальної політики України реалізували, в тому числі і на Хмельниччині багатоцільову програму грошової допомоги для незахищених родин із дітьми, які постраждали через війну та потребують фінансової підтримки.

Зокрема, в рамках проекту «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни», що впроваджується Партнерством «Кожній дитині» за підтримки Unicef Україна та Національної соціальної сервісної служби України, територіальні громади області отримали благодійну допомогу, в тому числі комп’ютерну техніку.

Unicef та партнери провели онлайн-тренінги для вихователів в дитсадках області з психосоціальної підтримки, а також щодо правил безпечної поведінки з вибухонебезпечними предметами та навчання через гру. У співпраці з Міністерством освіти і науки та партнерами-виконавцями Unicef Україна допомагає надавати дистанційну та змішану освіту через платформу «Всеукраїнська школа онлайн» та інші проекти.

Окрім того, впродовж минулого року Unicef Україна надали матеріальної допомоги (домашній текстиль, дитячий одяг) для області на суму 3 млн грн. А вже в цьому році вартість гуманітарної (міжнародної) допомоги від Unicef Україна для Хмельниччини склала 2,14 млн грн.

Loading