Завершився обласний етап екологічного конкурсу «Душа села»

Організатор конкурсу – Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України. Мета конкурсу – привернути увагу до українського села з його прадавніми духовними підвалинами, на яких тримається вся енергетична сув’язь українськості; поповнити знання дітей про рослинний та тваринний світ рідного краю; сформувати основи екологічної культури та мислення; розвивати спостережливість, образну пам’ять, увагу, кмітливість; виховувати любов до природи, бережливе ставлення до навколишнього середовища.
Номінації конкурсних робіт:
«Природні об’єкти села очима дітей» – ручні вироби: прикраси або аксесуари (кулон / сережки / браслет / окуляри);
«Екологічна сумка з мотивами сільських краєвидів» – ручні вироби з тканини (з аплікаціями, вишивкою, малюванням тощо);
«Один день з життя села» – відео-блог / еко-реклама.
«Душа села» Співак Катерина, учениця 4 класу Івахновецької гімназії  ( https://youtu.be/kjJf3dIcXbU )
«Легендарна Пилява» Сопрун Софія, вихованка Старосинявського будинку творчості школярів
( https://youtu.be/tuRm1TZxJRk )
«Один день з життя села» Іванішена Діана, учениця Колибаївської гімназії Кам’янець-Подільської міської ради
( https://youtu.be/YBoIkqC91Lc )
«Один день з життя села» Коваль Іван, учень 3-Б класу Кам’янець-Подільського ліцею №14
( https://youtu.be/O8AoqgBxFVk )
На обласний етап конкурсу дитячі колективи, окремі учні закладів загальної середньої та позашкільної освіти Хмельниччини надіслали 230 творчих робіт. Представлені роботи – самостійні та індивідуальні, вони, демонструючи любов до рідного краю, навички природоохоронної та дослідницької роботи, стали відбитком справжнього натхнення авторів, які емоційно переносять глядачів у світ дикої природи, що оточує нас повсякдень. Учасники творчо використовували кольори та світло, спираючись на закони композиції і пропорційності, масштабності елементів кадру.
Журі конкурсу, орієнтуючись на Умови проведення конкурсу, оцінювало натхнення автора, оригінальність його погляду, творче використання кольору і світла, композицію та пропорційність тощо.
Відповідно до рішення журі, переможцями та призерами обласного етапу конкурсу «Душа села» серед дитячих колективів, окремих учнів та вихованців дитячих еколого-натуралістичних об’єднань визнано авторів 116 творчих робіт. Серед них присуджено: І місце – 16-ти учасникам, ІІ місце – 36-ти, ІІІ місце посіли 64 учасники.
Автори кращих робіт стануть учасниками Національного етапу конкурсу.
З іменами переможців та призерів можна ознайомитися у наказі ХОЦТКУМ за посиланням: https://docs.google.com/document/d/1-MbrEHko2SmaK27wY2YaS5rZbtoy2xk9ZAJyGWqYGfU/edit?fbclid=IwAR3D0G6icQiR3KpWnBdHNoaTnLZ1ZPojNrNl9sSaGT3EAl4BEO1SL5kQsJM

Loading